Hé YOU!

Dat er een visie is in de organisatie waar jij werkt, vind je normaal. Regelmatig is het waarom: ‘we doen wat we doen’ in een project of baan gekoppeld aan doelstellingen. Persoonlijke doelstellingen vormen veelal de basis voor de beoordeling. Jij bent de organisatie van jouw leven!

Hoe ziet jouw visie over jezelf eruit?

Gelukkig zijn er steeds meer mensen bezig met het creëren van een eigen visie op hun leven. Zij gaan dat doen wat ze werkelijk willen. Het begint bij een droom, gevoel of beeld. De ‘waarmakers’ hebben geleerd een persoonlijk plan vast te leggen. Zij weten dat een doel zonder plan, een wens blijft. Zij zijn in staat hun gedrag in te zetten om hun doelen te realiseren. De visie die ze hebben gecreëerd maakt dat ze zin hebben om iedere dag te doen wat nodig is.

Hoeveel aandacht schenk jij aan het hebben van persoonlijke doelen?

Wanneer we durven te verlangen; willen we iets, creëren we intenties en doelen. Jouw eigen plan om jouw (doel)punt te maken. Als jij lef hebt te denken dat het kan, is de kans groot dat het jou lukt en ben je uit jouw comfortzone gestapt. Immers, in beweging komen is jouw startsein. Nieuwsgierigheid maakt dat jij iets gaat doen.

Wanneer mag dit jouw eerste prioriteit zijn?

Een persoonlijke visie op hoe jij jouw leven wilt leven is een primaire behoefte. Jouw verlangens, gevoelens, doelen en plannen geven je energie. Motivatie maakt jouw leven boeiender en waardevoller. Je voelt dat jij het weet. Dus bestudeer jezelf:

  • Wat verwacht jij aankomend jaar van jezelf?
  • Hoe ga jij de focus leggen op datgene dat jij nodig hebt?
  • Hoe houd jij contact met jouw kwaliteiten?

Wanneer jij hebt geleerd jezelf exact te vertellen wat jij verwacht van jouw leven, des te beter weet jij wat jou te doen staat!