He YOU,

Onze snel veranderende wereld maakt het belangrijker dan ooit om je nieuwsgierigheid te volgen. Bij YOU-university formuleren we opwekkende vragen die actiegericht zijn. De kracht van onze methodiek zit hem in de menselijke bespiegeling middels gids en camera. Nieuwsgierig? Begin dan vast aan de zoektocht naar de juiste vraag.

De zoekende mens stelt zichzelf de juiste vragen door de volgende waardes toe te passen bij het stellen van de juiste vraag, de vragen:

-zijn waardevrij
-krachtig door eenvoud
-zetten aan tot nadenken
-wekken energie op
-leiden tot onderzoek, wat wil ik verwezenlijken?
-leggen aannames bloot ten opzichte van zichzelf of omgeving
-genereren nieuwe inzichten

Tijd maken om jezelf iets af te vragen, daar begint het mee. Het helpt jou een beeld te vormen. Het biedt ruimte proactief te denken over de mogelijkheden. Wanneer je wilt vernieuwen in jouw kijk op de wereld, je werk, de rollen die mensen van jou kennen, zal jij jezelf dus eerst iets willen afvragen. Onderzoek dus datgene dat jij nog niet weet en arriveer op jouw originele antwoord. Is de vraag beantwoord dan is er iets nieuws ontstaan, een inzicht, handeling, houding etc.

Ben je werkelijk bezig met jouw onderzoek naar de beste versie van jezelf, dan houdt deze cycli van vragen stellen nooit meer op. Start bij jezelf. Stel de vraag, hoe kan ik?

Hoe kan ik mezelf de juiste vragen te stellen? Door jouw nieuwsgierigheid mee te nemen langs deze zeven stappen:

-durf je plaats in te nemen
-kijk liefdevol naar jouw bijdrage
-verken de vragen die jou echt raken als je ze stelt van binnenuit
-lever jouw antwoord vanuit je kwaliteiten maar ook vanuit valkuilen
-verbind jouw diverse perspectieven
-luister naar jouw inzichten, doorzie je eigen patronen
-wees dienstbaar aan jezelf

Leergierig zijn is zorgen dat je groeit, jezelf blijven bewijzen dat je lessen hebt geleerd uit het leven en daar geen genoeg van kan krijgen.