Hé You

Welke pitch zou jij maken van jezelf? Zal die gaan over wat jij van jezelf verwacht? Of presenteer jij ons ‘hoe jezelf worden’ jouw levensdoel is? Misschien neem jij ons al mee in jouw persoonlijke plannen en de toekomst dromen die je najaagt. Wie weet ben jij oprecht gelukkig en leg jij ons uit hoe simpel dat is.

Ik was tot voor kort altijd bezig met voldoen. Behaalde resultaten maakte dat ik alleen maar meer en hoger wilde mikken. Op zoek naar de ingang voor een hoger level. Mijn waarheid was dat prestatie, volhardend zijn, hard werken, het uiterste van jezelf vragen, zorgde dat ik me ontwikkelde. Ploeteren, moeilijke dingen doen, die iets vergden van mijzelf. Dat wat stress opleverde moest wel iets belangrijks zijn, toch? Totdat ik de leegte, stress en chagrijnigheid in mezelf niet meer leuk vond.

Het woord moeiteloos fascineerde me. Hoe kan ik makkelijk leven? Wat doe ik dan?
Waarom zou makkelijk leven, niet net zo waar kunnen zijn als volhardend moeten zijn om iets te bereiken? Toen ik voor makkelijk ging kiezen, stonden er andere zaken op mijn to do list. De dingen die ik leuk vind. Die me makkelijk afgaan en het belangrijkste; die ik graag wil doen! Makkelijk is niet lui of laks, nee, mijn definitie van makkelijk, is plezier, passie en perfectie in 1! Deze ‘makkelijk’ laat zich door niets afleiden, kiest voor minder en goed dan voor meer en jakkerend door het leven gaan. Deze vorm van kiezen voor makkelijk leert om ‘nee’ te zeggen tegen zaken die ver van je afstaan. Durven gaan voor zaken die je leven kwalitatiever maken.

  • Wat gaat jou makkelijk af?
  • Waar ben jij goed in
  • Wat is kwaliteits tijd voor jou?

Heb jij jouw antwoorden? Oké, en precies daar begin jij met de kleine makkelijke dingen, de haalbare doelen. Wanneer jij bezig bent met plezierige zaken, start jij op met de juiste effectieve productiviteit. Toewijding en dienstbaarheid komen voort uit plezier. Deze effectieve houding, maakt dat je creatief wordt en wijzer. Zo kun je goed nadenken over de moeilijke taken en weet je beter een oplossing te vinden. Of nog beter; wie jij kan helpen.

Manage YOU